Pajot Gravel Fondo – op en neer door het golvende Land van Bruegel

Op zaterdag 14 september, drie weken voor het Wereldkampioenschap Gravel tussen Halle en Leuven, fungeert Pajot Gravel Fondo als laatste, ultieme test voor de benen.

Pajot Gravel Fondo is het vierde en laatste evenement van de Bolero Gravel Series. Dat betekent dat we in Sint-Pieters-Leeuw niet alleen de dagwinnaars maar ook de eindwinnaars huldigen.  

Tijdens Pajot Gravel Fondo maak je kennis met alle facetten van het wondermooie Pajottenland, uiteraard met zoveel mogelijk offroad wegen als rode draad. De absolute schoonheid van deze regio laat je gravelhart ongetwijfeld sneller slaan. De uitgestippelde route leidt je van het ene prachtige uitzicht naar het andere!

Je hebt de keuze uit 3 verschillende afstanden, 115 km, 90 km of 65 km, met start en finish in de schaduw van het prachtige kasteel van domein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw.

Duurzaamheid

Samen streven we naar een eco-vriendelijke Pajot Gravel!

Ook dit jaar is Bolero, het onlinebeleggingsplatform van KBC, weer trotse sponsor van de Gravel. Niet alleen de vier Bolero-Gravelseries maar ook het WK Gravel, dat begin oktober de gravelbikers van Halle naar Leuven voert, krijgt onze steun. Net als een gravelbiker is een Bolero-belegger een tikje tegendraads. Verbeten op zoek naar een eigen pad, vinnig ook, maar vooral onverzettelijk. Met onze gebruiksvriendelijke Bolero-app of met ons webplatform kies je volledig zelf waarin je investeert. Raak nooit de weg kwijt, dankzij de Bolero-blog en onze dagelijkse nieuwsbrief  ‘Beurs bij het ontbijt’.

Leer alles over de beurs met:

  • De beursanalyses van experts van KBC Groep
  • Video’s over de beurs, de verschillende beleggingsproducten,…
  • Een team van experts dat elke beursdag beschikbaar staat om al jouw vragen te beantwoorden

ETIXX FUELS YOUR GRAVEL GOAL

Etixx Sports Nutrition biedt iedereen een gezonde ondersteuning aan voor duurzame gravelprestaties. Dankzij onze samenwerking met dit Belgische merk zal je tijdens jouw Bolero Gravel Serie kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy Gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast geniet je van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma na het evenement. Op die manier begeleiden we alle gravel avonturiers naar de finish!

Sint-Pieters-Leeuw

Welkom in Sint-Pieters-Leeuw: een groene, levendige gemeente in Vlaams-Brabant waar natuur, cultuur en gastronomie samenkomen. Laat je verrassen door de prachtige Zennevallei en het schilderachtige Pajottenland waar glooiende heuvels en weelderige weilanden elkaar afwisselen.
Van grindpaden en bospaden tot landelijke wegen: voor alle fietsers en wandelaars, met of zonder ervaring … hier vind je de perfecte route.

Welkom in Sint-Pieters-Leeuw: een groene, levendige gemeente in Vlaams-Brabant waar natuur, cultuur en gastronomie samenkomen. Laat je verrassen door de prachtige Zennevallei en het schilderachtige Pajottenland waar glooiende heuvels en weelderige weilanden elkaar afwisselen.

Van grindpaden en bospaden tot landelijke wegen: voor alle fietsers en wandelaars, met of zonder ervaring … hier vind je de perfecte route.

En wie weet brengt die route je wel langsheen park Groenenberg dat samen met het tegenovergelegen park van Gaasbeek voor een van de grootste groene longen van Vlaams-Brabant zorgt. Het is een heuse oase van rust en stilte die je ook terugvindt in het Colomapark. In dit 15 hectare grote park vind je het kasteel van Coloma en een prachtige rozentuin waar jaarlijks meer dan 3.000 verschillende soorten rozen bloeien, samen goed voor zo’n 300.000 rozen. Ondertussen is deze rozentuin één van de grootste en belangrijkste in Europa en vind je er ieder jaar het fantastische Rozenfestival terug.

Dat Sint-Pieters-Leeuw  van aanpakken weet, merk je trouwens ook aan de topevenementen en -activiteiten die jaarlijks op de agenda staan. Denk aan het straattheaterfestival StraPatZen, de traditionele trekpaardendag, Vlaanderen Feest, Muzikale Brouwels, de jaarmarkt en nu dus ook Pajot Gravel: puur genieten voor het hele gezin. 

Honger en dorst gekregen na het ontdekken van deze veelzijdige gemeente? Breng dan zeker een bezoekje aan één van de ambachtelijke brouwerijen die Sint-Pieters-Leeuw rijk is.

Hier worden bieren waaronder Lambiek, Geuze en Kriek met echte passie en vakmanschap gebrouwen. Of ga eens langs bij de plaatselijke Vlezenbeekse aardbeikwekers waar je terecht kan voor heerlijke vers geplukte aardbeien. 

Benieuwd naar wat Sint-Pieters-Leeuw nog allemaal voor jou in petto heeft? Op www.brulspl.be vind je alle Leeuwse toeristische informatie, evenementen, activiteiten, … zodat je Sint-Pieters-Leeuw vooral zelf kan komen ontdekken. Kom, kijk, proef en geniet!